Tidsbokning
Resurser
Ny frisörkollega Karolina Olsson

Karolina: Från hästhoppning till hårförlängning

Du som har varit på salongen den senaste månaden har säkert redan träffat Karolina men för dig som inte har haft nöjet så tänkte jag introducera henne här. Jag har känt Karolina under ett par års tid och det är fantastiskt roligt att nu äntligen ha henne här på salongen.

Virvelvind och energiknippe är två ord som kommer upp när jag tänker på Karolina. Hon är dessutom en fantastiskt duktig frisör med lång erfarenhet och är bland annat utbildare inom hårförlängning. Hon har också en del ”dolda talanger” då hon arbetat som modell och varit elithoppryttare.

För att du skall få en bra bild om vem Karolina är så ställde jag lite frågor till henne som hon fick svara på för det här blogginlägget. Förhoppningsvis lär du känna henne lite på det här viset men det går absolut inte upp emot att uppleva henne i egen hög person 🙂

Vem är Karolina Olsson?

Det är alltid svårt att försöka beskriva sig själv men jag tror att de flesta skulle hålla med om att jag är en väldigt pigg och glad person. Jag tycker om när saker händer och får saker att hända för jag vill inte leva ett halvt liv.

Jag är en hästtjej från landet som tycker om stora världen. Det är också därför jag har gjort så många olika saker i mitt liv. Jag tycker det är viktigt att ta chansen och göra det bästa man kan i alla lägen, för då händer det saker.

Hur blev du elitsatsande hoppryttare?

Jag är som sagt en riktig hästtjej och började rida väldigt tidigt. Redan som 12-åring fick jag min första häst och bestämde mig snabbt för att satsa på ridningen. Jag hoppade professionellt i 130-135 cm klasser innan jag bestämde för att gå vidare och bli frisör.

När jag var 22 år tog jag beslutet och slutade hoppa helt. Att jag slutade var en kombination av skador och min passion för frisöryrket. Det som blev det definitiva avslutet var när min favorithäst dog. Han betydde väldigt mycket för mig och när han inte fanns mer så var det inte lika roligt längre.

Hur kommer det sig att du började arbeta som frisör?

Att få skapa är självklart en viktig anledning till att jag valde att bli frisör och med en pappa som är fotograf och en mamma som är konstnär så kändes det naturligt. Jag tror också att det var för att jag såg att det fanns mycket glädje i yrket.

För att bli en duktig frisör får man ge otroligt mycket av sig själv men får också mycket tillbaka från kunderna. Det är fantastiskt roligt att kunna skapa den kontakten och det blir som en extra familj.

Vad har din lite annorlunda bakgrund givit dig?

Hoppningen och modellandet har säkert påverkat mig på många sätt. Även om jag endast jobbade lite extra som modell så fick jag se den europeiska modebranschen från insidan vilket var jättehäftigt.

Jag älskar modebranschen och den har gett mig så otroligt mycket även om det finns en baksida. Under tiden som modell träffade jag många härliga och öppna människor och älskade att vara modell även om jag idag föredrar att stå bakom kameran.

Vad är din specialitet inom frisöryrket?

När jag gick i frisörskolan så kände jag tidigt att hårförlängning var något som verkade extra roligt. Jag älskar långt hår och möjligheten att skapa en sån stor förvandling som det går att göra med extensions är riktigt inspirerande.

Det absolut bästa är när en kund kommer in med ett klassikt skandinaviskt hår och man gör en perfekt hårförlängning med helt rätt färger så blir det en sån makeover som formligen förvandlar personen.

Vad gör du när du inte klipper och färgar hår?

Mitt liv är väldigt kontrastrikt. I mitt arbete lever jag i skönhets- och modebranschen med allt vad det innebär och jag tror att det är därför jag valt att låta min fritid handla om helt andra saker.

Tillsammans med min man som är veterinär bor jag på landet där vi har ett litet stall med får. Man behöver komma ut för att rensa hjärnan och att hitta den kreativitet som krävs för att vara en riktigt duktig frisör.

Karolina arbetar just nu tre dagar i veckan hos oss men kommer förhoppningsvis inom kort att vara på Floka hela tiden. Vill du träffa Flokas nya virvelvind så är det bara att komma in till salongen eller boka en tid. I vår portfolio kommer du att kunna hitta bilder på arbeten som Karolina har gjort, inte minst hårförlängningar som den här på bloggerskan Julia Krischel.

Har du några frågor till Karolina så är det bara att kommentera här nedan. Kanske undrar du hur det var att vara modell i Paris eller vilken som är den bästa tekniken för att förlänga just ditt hår.

1 Comment
  • peter lieb
    Posted at 10:56h, 09 februari Svara

    hej karolina olsson jeg taget testen, 6 fejl det er ikke godt, måske et kursus ville være på sin plads.jeg håber det går dig godt og du har det godt . du er velkommen til at ringe 48481113 det ville godt at høre fra dig kærlig hisen peter lieb

Post A Comment

Pin It on Pinterest

Share This